XERRADA ADREÇADA A FAMÍLIES D’ALUMNAT QUE EL CURS VINENT CURSARÀ 1r D’ESO

Com cada curs, des de l’Institut Julio Antonio, tenint la voluntat d’oferir als alumnes que el curs proper cursaran primer d’ESO i als seus pares i mares la possibilitat de realitzar una xerrada informativa sobre aquests nous estudis i sobre les particularitats del nostre centre.

És per això que us convoco a la reunió informativa que tindrà lloc, al saló d’actes de l’Institut Julio Antonio de Móra d’Ebre, el dia 27 de marçl a les 18 hores.

Atentament,

El director

Publicado en Sin categoría | Comentarios desactivados en XERRADA ADREÇADA A FAMÍLIES D’ALUMNAT QUE EL CURS VINENT CURSARÀ 1r D’ESO

Sortida a Barcelona – 2n de batxillerat

El passat 26 de febrer, els alumnes de 2n de batxillerat van fer una sortida cultural i força profitosa a Barcelona. Pel matí, tal i com van arribar, van veure el documental El Silencio de Otros al cinema Zumzeig. Aquest documental, premiat amb Goya 2019, fa un repàs, de la Història d’Espanya des del 1936 fins a l’actualitat, des del punt de vista de testimonis anònims. Després, es va visitar l’escultura “Dona i ocell” de Joan Miró, amb una bona explicació de l’obra per part de la professora Loreto Meix. Per últim, abans de tornar a casa, es va fer una visita al Pavelló Mies Van der Rohe.

http://www.elpunt.cat

http://www.elpunt.cat

20190226_132524 (1) IMG-20190227-WA0021

Publicado en Sin categoría | Comentarios desactivados en Sortida a Barcelona – 2n de batxillerat

Classe de Scratch a la Biblioteca de Móra la Nova

Un alumne del CFGM de SMIX va fer un taller de Scratch per a nens a la Biblioteca de Móra la Nova en les hores que ell està de pràctiques. Canal Terres de l’Ebre va acudir a cubrir l’esdevenimentsc1 sc2 sc3 sc4

https://www.youtube.com/watch?v=u8H-2wtApoQ&feature=youtu.be

Publicado en Sin categoría | Comentarios desactivados en Classe de Scratch a la Biblioteca de Móra la Nova

Exposició manuscrits de música antiga

Els alumnes de 2n d’ESO de l’optativa Interpretació artística (Departament d’expressió) han fet una exposició de dibuixos a la Biblioteca Miguel Magallón, reproduint partitures amb notació quadrada, pròpia de l’escriptura musical de l’Edat Mitjana. D’aquesta manera, han tingut l’oportunitat de representar una de les primeres formes de notació antiga, per tal de poder comprendre les dificultats d’aquest tipus d’escriptura i experimentar, alhora, la bellesa artística i estètica d’aquests període.

El Departament de llengües (llatí) ha col·laborat aportant frases curtes sobre el què representa la música en llatí. Cada alumne ha escollit una frase per treballar, amb la qual se sentia identificat.

Els resultats obtinguts han estat positius: una aproximació als orígens de l’escriptura musical gaudint de l’expressió plàstica.

Departament d’expressió, llengües i la Biblioteca.

IMG_9073 IMG_9077 IMG_9078 IMG_9079 IMG_9080 IMG_9081 IMG_9082

Publicado en Sin categoría | Comentarios desactivados en Exposició manuscrits de música antiga

Participem a l’Olimpíada de Biologia de Catalunya

L’Olimpíada de Biologia de Catalunya té com a objectiu principal estimular i implicar als estudiants de Batxillerat en el desenvolupament de la biologia.
Aquest cap de setmana s’ha realitzat a diferents seus la prova teòrica de la que s’han classificat els 20 millors alumnes de Catalunya per anar a fer la prova pràctica a la Universitat Autònoma de Barcelona.
Les alumnes que hi han anat del nostre centre són: Mimount Allali i Laia Llauradó. IMG_20190202_122025_830
Publicado en Sin categoría | Comentarios desactivados en Participem a l’Olimpíada de Biologia de Catalunya

Poesíaplásticadoméstica

La Biblioteca de l´Institut Julio Antonio alberga la instal.lació artística titulada Poesíaplásticadoméstica elaborada el curs passat pels alumnes de tercer d´ESO en el marc d´un projecte interdisciplinarentre l´assignatura de llengua castellana i la d´educació visual i plàstica amb el professors S. Prats i la professora M. Forriols.

L´objectiu d´aquest treball combina l´exercici de tècniques de dibuix d´objectes d´ús quotidià amb el desenvolupament de pràctiques de creació literària. D´aquesta manera, els alumnes han integrat en un mateix producte artístic la imatge i l´expressió lírica.

A continuació podeu llegir el text que acompanya la presentació d´aquest projecte:

¿Qué es una batidora? ¿Un lápiz? ¿Un libro? ¿Una tubería? ¿Un baúl?

Sinduda, quien se lo formuleresponderácondicionado por la forma y utilidad de los objetos, perotambiénpensará en la relación personal que tiene con ellos.

La presenteexposición, diseñada por el alumnado de 3.º de ESO del INS. JULIO ANTONIO de Móra d’Ebre (2017-2018), ha pretendido oxigenar nuestra vertiginosa vida sumergida en una vorágine de estímulos que nubla el sentido y belleza de lo que nos rodea. Sublimandoesarealidad con múltiples códigos como el poético, el pictórico y escultórico, podemos recordar que algo no es solo por sudelimitación espacio- temporal y utilidad, sino también por suespiritualidad.

Con este fin, hemos dedicado un espacio para reflexionar sobre las múltiples perspectivas con que entender la realidad: los desenfoques pueden ser bellos, lo subjetivo, enriquecedor; lo personal, el desnudo de un ser, de un estar, de una experiencia…

Invitamos al espectador a huir por un momento de lo convencional y que se deje transportar por el valor sugestivo de la palabra, del color, de la connotación, de la música del verso… en fin, del lenguajemetafórico.

¿De quéobjeto se trata?

Cada dípticopretende ser la invitación a una apuesta, a un juego con el espectador: ¿serácapaz de descubrirqué se escondedetrás de cada lienzo? En cada díptico, el espectador puede ver la sublimación artística de un objetorudimentario o cotidiano. Tras la contemplación de la forma del texto y de las líneas…  del significado del contenido y el color, el receptor puede captar la esencia y belleza de un objeto, configurada no tan solo por su forma y utilidad, sino también por la experiencia personal o colectiva con lo espiritual de la aparenteentidad vulgar.

DSC_0021 DSC_0020 DSC_0018 DSC_0017 DSC_0016

Publicado en Sin categoría | Comentarios desactivados en Poesíaplásticadoméstica

Sortida URV

El dia 23 de gener els alumnes de primer i segon de batxillerat de les assignatures de química i física han realitzat una sortida a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química. Tot plegat molt agradable, molt bona imatge dels alumnes (reconegut pels propis professors de la URV) pels seus coneixements i metodologia al fer les pràctiques.IMG-20190122-WA0000

Publicado en Sin categoría | Comentarios desactivados en Sortida URV

XERRADA JORDI TORNÉ INSTITUT GUTTMAN

l’Institut Julio Antonio hem tingut el privilegi de rebre, durant unes hores, a Jordi Torné. En representació de l’Institut Guttman ens ha parlat de la prevenció d’accidents i ha mentalitzat a alumnes de 4t d’ESO i Cicles Formatius sobre la importància de ser conscients  en la utilització del casc, els perills de l’excés de velocitat o de les drogues i l’alcohol. Passar una estona del matí amb Jordi ens ha carregat d’emocions, de realitat i de vitalitat. Una persona que transmet amor per la vida i es capaç de fer reflexionar sobre la importància de la prevenció dels accidents. Gràcies Jordi!JORDI TORNE JORDI TORNE.jpg2 JORDI TORNE.jpg3

Publicado en Sin categoría | Comentarios desactivados en XERRADA JORDI TORNÉ INSTITUT GUTTMAN

EXPOSICIÓ CARTELLS

El cicle de TAPSD ha organitzat una exposició entorn al llenguatge adequat per parlar de la diversitat funcional. S’ha de parlar sempre de PERSONES amb diversitat funcional, no utilitzar eufemismes i no adr3a059ebc-0ea5-4815-9a27-ddcf85509910 5bb8455d-1ac4-4b11-9848-73e0848fb68e 17fb9386-a73d-4735-9db7-2a453834a77d 28bd864e-d238-430e-a123-74e2ace91075 10424de6-be10-4fa0-a7cb-5dcf5ed9e54b 82205733-1d26-4eb3-a7b4-5934691be240 a9e97b04-df5a-4b70-931b-da86f2be2277eçar-se a ells com si no fossin “normals”.

Publicado en Sin categoría | Comentarios desactivados en EXPOSICIÓ CARTELLS

L’institut Julio Antonio amb la Marató de TV3

Divendres 21 de desembre, a l’institut Julio Antonio,  es van realitzar dues activitats amb suport a la Marató de TV3, dedicada a la investigació contra el càncer.

Per una banda es va realitzar una tómbola solidària, per part de l’alumnat del CFGM d’atenció a persones en situació de dependència. Es van recaudar 183 euros.

Per l’altra, es va realitzar un esmorzar solidari i es van recaudar 291 euros.

Publicado en Sin categoría | Comentarios desactivados en L’institut Julio Antonio amb la Marató de TV3