Sortida a Capçanes per visitar les pintures rupestres

El passat dimecres, dia 20, els alumnes de 4t d’ESO van realitzar una sortida a Capçanes per visitar els jaciments d’art rupestre que s’escampen per les seves valls.

Tot plegat va ser una barreja de natura i de cultura per conèixer en directe un conjunt d’art llevantí trobat fa poc i ben desconegut per bona part de nosaltres.
Aquest grup de pintures murals ens trasllada a la pintura llevantina que presenta trets comuns en tota la franja de la Mediterrània: es troba en abrics propers a les valls per on l’aigua  circulava a doll fa molts anys. Es tracta de pintures monocromes i naturalistes que presenten figures d’animals i éssers humans formant moltes vegades autèntiques escenes que ens expliquen coses. D’aquestes escenes la més rellevant i, segons els experts, única és la titulada la matança.
El dia i el grup, els nostres alumnes de 4t, va acompanyar. Vam gaudir, a més, del guiatge i les explicacions de dos monitors molt dinàmics, la Paula i l’Antoni.
La sortida va ser organitzada pel Departament de Ciències Socials i des d’aquest recomanem que us hi arribeu. Us sorprendrà.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.