Sortida a Barcelona (15 de setembre) – Tercer d’ESO

Teatre Victòria (Mar i cel), Maremàgum i Mercat de Born (la Barcelona de 1714)

barna3rA l’arribada a BCN, vam anar cap al teatre Victòria a veure l’obra de teatre “MAR I CEL”, adaptada per Àngel Guimerà. L’obra va ser molt llarga i degut això, és va tenir que fer una petita pausa; l’obra va ser entretinguda, divertida i emocionant, va  valdre la pena. L’obra tractava de com els moriscos agafaven com a presoners a cristians en el viatge cap al nord d’Àfrica, on estaven després de ser expulsats dels regnes de Castella i Aragó. En el viatge van haver diversos conflictes i matances. En el viatge un morisc traïciona als seus companys i degut això, acaben morint tots els moriscs d’aquell vaixell, una presonera cristiana i un morisc s’enamoren i al matar al morisc la presonera cristiana decideix suïcidar-se, per així tenir un amor etern.

Recomano veure aquesta gran obra d’Àngel Guimerà.

Després que acabés l’obra, vam pujar a l’autobús per anar  al Maremàgnum on vam dinar, sols vam tenir una hora per dinar i fer les compres necessàries per cadascú.

Havent dinat vam anar al mercat del Born a peu, unes restes arqueològiques dels nostres avantpassats. Allà ens van assignar un guia per uns determinats grups assignats pels mestres; ens van explicar la història d’aquelles restes i els conflictes que hi van haver a l’època: sobretot  la caiguda de Barcelona davant l’exèrcit borbònic. Ens van ensenyar la roba que portaven els militars catalans (de color blaugrana) i els militars castellans (de color blanc). També ens van explicar on es va distribuir aquella batalla entre els catalans i els castellans i com es va desenvolupar la guerra.

És un lloc bonic per visitar i on hi ha una mica d’història del nostre país.

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.