Sortida TEI a Cambrils

Estem d’acord amb Fratto quan dibuixa i escriu coses com aquesta:

 DSC09520
Ens vam sorprendre gratament en veure que aquesta imatge presideix  l’entrada de “La Galereta”. I la nostra emoció va anar en augment mentre passava el matí que vam compartir amb els infants i les educadores

L’emoció va ser comprovar que els nens gaudeixen del seu desenvolupament cadascú al seu propi ritme, sense que les educadores “irrompin” amb imposicions. Aquí es motiva i es suggereix …Com? Amb l’oferiment de materials adients per l’activitat prèviament pensada i consensuada per les professionals.

Ens va interessar veure com la major part de materials són materials de primera mà que es converteixen en joguines per al nen i que ofereixen infinitat de possibilitats.

Vam veure amb bons ulls el fet que les famílies tinguin sempre les portes obertes i participin activament de la vida a la Llar.

Va ser fabulós poder gaudir amb les criatures de moments emocionants com el gaudi del propi cos amb les sessions de psicomotricitat, el treball de les emocions com l’alegria o la tristó i el goig de fer petons.

El descobriment de les seves capacitats de pensament  treballat amb el joc heurístic.

L’escalfor i la tendresa que es respira a la classe dels nadons.

La interiorització dels hàbits entre altres neteja , ordre, autonomia, amb necessitats quotidianes com l’alimentació o la higiene.

Volem tenir sempre present que és possible posar a la pràctica amb èxit la teoria que treballem a l’ institut on pensem que l’ACTITUT  motivadora, positiva, incentivadora, creativa, del professional de la educació és la única cosa imprescindible per acompanyar els infants en els seu procés d’aprenentatge.

1

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.